Het “kan ik het wel of niet” stemmetje

Iedereen heeft er wel eens last van. Het gaat allemaal best wel goed met je. Je hebt je leven aardig op orde, dingen lopen wel. Natuurlijk wil je wel eens wat dingen ondernemen maar ach dat is niet zo noodzakelijk, dat kan nog wel. Eigenlijk ben je best tevreden maar toch ben je ook wel een beetje onrustig. Al tijden is er iets wat in je hoofd blijft spelen.  Het ene moment zit je vol met ideeën, wil je dolgraag (bij wijze van) de wereld veranderen en allerlei nieuwe avonturen aangaan. Maar voordat je goed en wel je plannen concreet hebt, is er weer dat stemmetje. Die jou even haarfijn uitlegt waarom jij dat niet zou moeten doen. “Denk eens na, waarom zou jij dat kunnen, zoveel hebben dat al gedaan”. “Hoezo denk jij dat je onderscheidend bent”. Het stemmetje gaat steeds verder en doet er nog een schepje bovenop. “Waarom moet je zo nodig veranderen dan, je hebt toch een leuk leven, lief gezin, mooi werk en duidelijkheid”. “Zou je het nu wel doen”? “Het is ook een keer genoeg, wees gewoon dankbaar”.

Al die leuke dingen die je hebt bedacht, opgeschreven en uitgewerkt, lijken opeens niet zo overtuigend goed. Je wilt het wel erg graag maar ja is het wel zo nodig… zo slecht is het nu ook niet. En voor je het door hebt ga je mee met het stemmetje. “Waarom zou het mij wel lukken, heb ik wel genoeg geleerd, weet ik eigenlijk wel wat ik wil”. “Is het wel verantwoord, en veilig”. “Ik weet nu wat ik heb……wat zullen mensen wel denken”.

Sprankelen

Ik ben er al een tijdje achter dat ik mezelf door dat stemmetje ontzettend beperk. Want dat stemmetje, dat ben IK. Ik luister naar de woorden die me ergens gaandeweg mijn leven ingeprent zijn, door opvoeding, (werk)ervaring en andere contacten en/of factoren. En het zijn woorden waarvan ik vaak denk dat ze waar zijn. Natuurlijk is het goed om kritisch te kijken naar de dingen die je wilt gaan ondernemen. Maar je komt niet verder doordat je aldoor excuses (want dat zijn het eigenlijk) bedenkt. Eigenlijk houd je jezelf in een bepaalde (rust) positie. Maar ben je er wel gelukkig mee. Door kritisch te gaan luisteren naar het stemmetje en er tegenin durven te gaan, creëer je nieuwe woorden. Maar tegelijkertijd, kom je (uiteindelijk) ook tot daden. Want in actie komen en doen is de enige manier om jezelf (lees ook je stemmetje), het tegendeel te bewijzen. Je kunt het best wel, het is ook goed te verantwoorden (als dat al moet), en ja als je eenmaal je energie laat stromen, gaat het steeds verder en verder…. en zal je de weg naar je geluk nog verder hebben opengezet. En bedenk, het hoeft niet met grote stappen. Een kleine stap vooruit is altijd beter dan in een rondje lopen. Wat je aandacht geeft groeit. Natuurlijk is het spannend, maar ook leuk!

Dus geloof dat je het kunt, maak een plan (wat past bij dit moment) en ga beginnen!

Fijne dag, warme groet Roelie.                                                                                              Coach4you2

Wie is Roelie

Roelie-Coach4you2

Ik ben Roelie van Guldener 51 jaar, getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. Ik ben spontaan, open en eerlijk en geloof in het feit dat iedereen vanuit de basis goed is. Ik probeer daarom iedereen ook in zijn/haar waarde te laten en van daaruit te acteren. Op mijn eigen weg naar volwassenheid heb ik hierdoor (net als ieder ander) een bepaald beeld gekregen. Over hoe ik over dingen denk, en vanuit welke hoek ik iets zie. Hoe ik dingen interpreteer en mijn “rol” in mijn leven, mijn omgeving en de wereld. Zo ben ik gaandeweg gevormd tot wie en hoe ik nu ben. Ook in wat ik geloof en wat ik uitdraag. Natuurlijk ben ik hierdoor beïnvloed door verschillende factoren.

Mede door mijn indrukwekkende jeugd die me veel uitdaging en levensinspiratie heeft ontnomen. Maar mij uiteindelijk ook veel heeft gegeven. Vaak heb ik mij afgevraagd waarom ik “hier” ben en wat mijn rol is of zou kunnen zijn. Toen ik mijn huidige man tegenkwam ontstond er voor mij een nieuwe situatie. Veel liefde, inspiratie maar ook motivatie, kracht en geloof in mijzelf heeft hij mij (terug)gegeven. Natuurlijk zijn op dit pad ook de nodige hiaten (geweest) en hebben we zorgen en problemen moeten trotseren. Maar ook daar word je sterker en wijzer van en heeft ons dichter tot elkaar en mijzelf gebracht.

Als coach-counselor werk ik graag met vrouwen tussen de 40 en 55 jaar (en/of hun gezin). Deze levensfase ervaar ik als (werkende) moeder, mantelzorger en de nodige zorg voor de kinderen, als zeer hectisch. Ik heb dan ook een aantal jaren geleden een burnout gehad en mijn leven eens kritisch onder de loep genomen. Ik denk dat ik me goed kan verplaatsen in de denk- en beleefwereld van de hardwerkende, multitaskende vrouw in deze haast maatschappij. Daarom doe ik dit werk met passie en oprechtheid. Met een positieve inslag en veel vertrouwen in de goedheid van de mens. Door veel naar mijzelf te kijken, hard te werken en veel emoties, patronen, gevoelens en gedachten te ontrafelen ben ik een ander mens geworden. Met een berustend gevoel over mijzelf dat het allemaal wel goed is zo. Maar wel (zelf)kritisch en in beweging. En dat gun ik echt iedereen.

Warme groet, Roelie.

Even voorstellen

Al een tijdje loop ik met het idee om te gaan bloggen. Op de pagina Wie is Roelie kan je wat over mij lezen en kom je iets meer van mij te weten. Ik zal hier regelmatig een blog schrijven, zo leer je ook vanzelf het mens achter de coach kennen.

Ik heb nu een tijdje mijn eigen bedrijf Coach4you2. Ik coach, train en volg mensen, doe aan netwerken, ga naar bijeenkomsten en investeer in mijzelf, online trainingen en marketing tips en trucs. Daar is het idee ontstaan om te gaan bloggen. Ik heb genoeg te vertellen. Of je mee wilt lezen, is aan jou.

Natuurlijk hoop ik dat je me gaat volgen en zo wat meer kennis kan maken met mijn persoonlijkheid, mijn ervaringen, kijk en beleving op de wereld met iedereen daar in. Natuurlijk is mijn mening ietwat gekleurd, maar is daardoor ook niet de waarheid maar mijn visie op de waarheid. Ik hoop je hier (of wellicht ergens anders) te treffen.

Warme groet,

Roelie van Guldener/coach-counselor/trainer – Coach4you2