Zorgen en ontzorgen

Deze week zit ik met de griep thuis en heb veel tijd om na te denken. Na een roerige periode kijk ik (al een tijdje) terug. Daar heb ik dan nu ook net wat  meer tijd voor……..iets wat ik mezelf (nu wel) kan gunnen.

Al een hele tijd heb ik (hier) niets geschreven. Maar dat betekent niet dat ik niets heb gedaan of gedacht…. juist wel. In de tijd dat er veel te doen is (lees heftige dingen gebeuren) in mijn (gezins)leven, gun ik mij geen tijd te schrijven. Ik heb het dan druk genoeg met werken, de kar trekken, zorgen maken over en zorgen voor….  Waarschijnlijk werken dingen nu anders voor mij want vroeger was schrijven (meestal in dichtvorm) DE manier om dingen te verwerken.

Maar dat gaat weer veranderen. Ik pak namelijk het bloggen, coachen en workshops geven weer actief op. Ik zal jullie meenemen in mijn verhaal van de afgelopen tijden, maar ook van de dingen die (nog) op mijn pad komen. Soms kan je beter helpen wanneer je zelf eerst de dingen op een rij hebt en hebt verwerkt. Ik ben daardoor weer een stap verder in mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn missie wordt me steeds duidelijker. Ik wil mensen (vooruit) helpen en (onder)steunen. Mensen die (net zoals ik), in een situatie terecht komen die moeilijk is en waar je geen geschreven handleiding voor hebt over hoe je er mee om moet gaan.

Door een online challenge (voor wie het niet kent; via internet meedoen aan een uitdaging), is de knop om! Hugo Bakker en Jan Everts (beide experts op internet) hebben met hun tips en enthousiasme, me weten te inspireren en motiveren om (intensiever) door te gaan met dat waar mijn hart ligt. Ik voel me aan de ene kant beroerd (door de griep) en aan de andere kant wil ik bruisen! Mijn lijf laat het nog niet toe, maar je zult  binnenkort hierover meer lezen.

Ik ga me (meer) richten op het begeleiden van mantelzorgers! Hoe ontzorg je jezelf in drukke tijden! Leer omgaan met de chronische ziekte van je partner, of beperking van een (volwassen) kind. Beide zijn onderwerpen die dagelijks spelen in mijn leven. Waar ik veel in heb gezien, geleerd en over weet en waar ik graag mensen mee wil helpen. Want dat het elke dag opletten is om (ook voor jezelf) goed te zorgen is zeker, maar soms nog best een hele klus!

Houd mijn blog in de gaten. Ik deel binnenkort meer!

Wees goed voor jezelf! Liefs van mij.

 

 

Auteur: Roelie

Roelie van Guldener is 52 jaar, getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. Ik ben spontaan, open en eerlijk en geloof in het feit dat iedereen vanuit de basis goed is. Ik ben begonnen met coachen vanuit een overtuiging. Die van mensen vooruit helpen en ondersteunen. Door te inspireren, enthousiasmeren en door mijn ervaring en kennis aan te bieden. Ik geloof dat iedereen hier is met een reden. De mijne is, het beste proberen te halen uit een ieder door bewustwording en geloven in eigen kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *